Maddepersson

Alla inlägg under december 2011

Av Madeleine - 23 december 2011 10:50

nu är det bara en dag kavar och sedan är det julafton, längtar :D


   

Av Madeleine - 23 december 2011 09:13

här är lite bilder på mig och Pazz (jessicas hundvalp) som josse har tagit i tisdags, tack så mycket :D

 

dessa två bilder blev lite mörka men jag var tvungen att redigera dem för mitt huvud är kritvitt, ändå blev de inte helt bra :D  

 

Tittut

pazz vill inte längre gosa i mitt knä :'(

 

Av Madeleine - 23 december 2011 08:06

Här kommer en liten bildbomb ifrån igår

 

Mumzi, han har varit borta sedan i våras men kom tillbaka igår bara för att sedan försvinna så fort man öppnade stalldörren.

   

ZaZa, visst är hon vacker  (bild nedan)

                  

fina flickan har börjat att bli ganska mycket mera nyfiken nu, hon följer efter en vart men än går och men får klappa henne överallt. innan fick man knappt ens röra hennes huvud. hon gillar verkligen min kamera också

   

   

haha, en lite rolig bild men jag gillar den    

 

Av Madeleine - 22 december 2011 12:50

Ska gå ut med Pepsi nu, hon ska få go en lång runda för sedan kommer det ingen som kan gå ut med henne fören halv fem. 


Klockan två så kommer farfar för att hämta mig och köra mig till stallet. tar med mig kamerna idag så det kommer bli en hel del bildr om vädret håller i sig. ska ta bilder nu på stona och fölen så att ni får se hur de har det nu när de har fått ut en höbal och hen halmbal till lösdriften, sedan blir det lite bilder på de andra hästarna och en massa på ZaZa. sedan så ska jag rida dressyr med Buz också och han kommer nog att vara jättepigg för han vilade igår. Tänkte att vi skulle träna på förhållningar och ökningar i traven då han inte är så uppmärksam på en då.


 

Av Madeleine - 21 december 2011 13:47

Idag så har det varit ganska lungt i skolan, har tittat på film och haft musik "lekar". först så tittade vi på Bad Santa och sedan kom det en lärare in och frågade om vi ville dansa kring granen, vi sa först nej men det var ingen annan som ville göra det så det blev att vi gjorde det till slut (lite förrvirrande text menmen) det var jättepinsamt först för niorna stod och tittade på men sedan kom de och ville också vara med. efter det så hade vi ngn musikgrej och mitt lag kom sist bara för att vi inte ville sjunga. åt sedan korv med bröd. Alla fick sina betyg sedan efter lunchen och jag var den förasta som fick mina. blev ganska nöjd fasst jag bara fick ett B och det i Fysik (mitt sämsta ämne enligt mig) 


Men nu är det i alla fall lov, skönt att bara få slappa ett litet tag nu.


 

Av Madeleine - 21 december 2011 06:53

Idag är det sista dagen i skolan, ska bli skönt att må lov nu och kunna vara i stallet varje dag. Hade igentligen kunnat skippa att gå till skolan idag för vi ska inte göra ngt speciellt, bara titta på film och äta korm med bröd, ingen gröt här nej   slutar sedan ett eller halv ett så det är ingen lång dag.


   

Av Madeleine - 21 december 2011 06:14


Var i stallet igår, orkar inte skriva en lång text så jag gör en lista på vad jag gjorde och sedan kommer texten om väntan på att ZaZa skulle komma.

  • Longerade/linade Buz, med inspänningstyglar och sele. Det gick jättebra mitt ända mål var att han skulle hålla sig på volten och inte snädda och det klarade han gallant, varför jag hade detta målet var för att sist jag linade honom så snäddade han hela tiden och gick in till mitten.
  • Fixade alla boxarna med ny halm, hö och nytt vatten. jag kunde inte mocka idag då de hade gjutit fördigt gödselstacken samma dag.
  • Tvätade Bazzes ben och rycktade av all leran på honom.

Josse har hjälpt mig med detta

  • Tagit i hästarna 
  • plockat undan hinderstöd och bommar
  • lagt i mycket ny halm i boxen ZaZa står i nu.

När jag och josse var färdiga i stallet så gick vi in till Jessica och Henrik för det var ganske kallt ute. klockan var då ca 8 och han som körde Zaza hade inte ringt ännu( han skulle ringa när han hade en liten bit kvar för en vägbeskrivning). Vi var där inne en stund och busade med Pazz, Zambo och Bentley. Josse tog lite bilder på mig och Pazz när han låg i mitt knä så jag så be henne att skicka dem till mig. efter ett tag så gick vi alla ut till stallet, vi tog med en saltsten och en halv påse med morötter och gick ut med det till stona och fölen. När vi stod ute i hagen och skulle ta ner repet till saltstenen så ringer det och jag bara " Jessica, DET RINGER!!!" hon drar snabbt upp mobilen och ger den till henrik som säger vägbeskrivningen. Vi går till baka till stallet och efter vad som kännts som en evighet kommer ser man äntligen lamporna från lastbilen på vägen. Jag och Josse rusar dit och står och studdsar båda två (mest jag då hon hade ont i huvudet) klockan är nu ca 21:15. lastbilen stannar och henrik hjälper honom att ställa den rätt så att vi lätt kan öppna luckan. när vi öppnar luckan tittar det mest gulligaste huvud jag någonsig sett på oss, Bazze och Chilli gnäggar välkomnande. föraren ger ZaZas pass till jezz som sedan ger det till mig, jag är så spänd så att jag knappt kan hålla det men det går bra, efter att ha packat ut alla hennes saker( vilket var mycket) kommer hon äntligen gående nerför rampen och sätter för första gången hovarna i sitt nya hem. jag springer in och tar på Bazze grimman eftersom han inte har ngt galler på ena sidan så får jag hålla i honom så att han inte stör Zaza när hon kommer in , vilket inte är det lättaste när han är ganska mycket starkare än vad jag är. Henrik broddar av henne och sedan får hon gå inn i boxen vi fixat till henne, hon får lite av sitt eget hö blandat med vårt hö och börjar direkt äta och dricka. Hon har rest i ca 12timmar och är ganska trött så när min mamma kommer och hämtar oss så lämnar vi henne ensam allihopa, alla är trötta och det har varit en lååång väntan men nu är hon äntligen här.


Har inga bilder då jag glömde kameran hemma. men det kommer en hel del bilder på torsdag.


Var i stallet igår från klockan 16:00 till klockan 22:00 alltså i 6timmar.

 

Av Madeleine - 19 december 2011 19:17

Skulle igentligen ha skrivt om honom igår men det glömde jag såklart.


än så länge så vet jag inte mycket om denna söta lilla "monster" ponny men jag skriver det jag vet.


Trolle är en 15årig linfuxfärgar hingst som har en hel del hingstbeteende. Trolle heter egentligen Buster (tror jag det var) och innan han kom till Jezz så gick han bara i en hage och skruttade, igen tog hand om honom så hans hovar var aldeles för långa och han hade grågrummliga ögon på grund av att han hade så lång pannlugg och inte kunde se ordentligt. Som tur är så kom Jezz och Henrik och räddade honom för att bli ännu värre, panluggen flätades, hovarna fixades och han fick börja gå igång och få röra på sig. Bäst av allt för trolle var nog att bli borstad, vilket han verkligen gillar det ända är ( vad jag tror) att han nog inte litar så mycket på nya människor och att det kanske tar lite tid för honom att känna tillit.

Trolle är grymt duktig både när det gäller löshoppning och tömkörning, han är väldigt lydig i tömmarna och hoppar ca fem cm högre än vad han själv är (såklart tvingar vi inte han att hoppa utan han springer faktiskt nästan själv till hindret)


Trolle kan vara lite trotsik vissa dagar och man får akta sik så att man inte får en spark eller ett bett för det kan hända, han har bitit mig (bara lite i fingertoppen) och jag har även fått en och annan spark men det är inte så farligt. 

Trolle själv tror att han är större än Bazze och han tror att han kan styra och ställa lite som han själv vill (kanske därför han är lite trotsig) men jag har lärt känna honom lite nu och vet att han innerst inne är en mycket gosig liten ponny som kanske bara är lite osäker på oss människor. 


Att borsta Trolle gå jättebra men när det kommer till hovarna så protesterar han nästan direkt, han stegrar sparkar och vevar så det gäller att hålla i benet tills han lugnar sig för annars får man sig nog en spark, både jag och Josse har försökt träna bort detta men jag tror nog att Josse är den som lyckats bäst då vi (jag och trolle) inte har ett lika starkt band som de har. även när man ska tränsa honom så stegra och protesterar han så det är inte alltid det lättaste, men när tränset väl sitter på det lilla huvudet så står han jättefint i gången och väntar på att få börja jobba.


Det var nog allt (det blev ganska mycket ändå hihi)

                 

Bilderna på trolle har ni redan sett men har inga nya bilder på denna datorn

 

"Världen är mycket vackrare när du ser den mellan en hästs öron" 


Jag heter Madeleine och är en tjej på 20 sommrar. På min blogg kommer ni att få läsa om mitt liv, men mest om min foderponny Buz och min katt Zimba. Ni kommer även få se mycket bilder då jag älskar att fotografera.

   

Hur hittade du hit?
 Facebook
 Google
 Bloggplatsens slump lista
 Annat
10 besvarade frågor

Tik 10 år

Födelsedag: 22 april 2006

Bortgången: 15 augusti 2016

Ras: schäfer, spets, vaktel och englelsk springer spaniell

Personlighet: Pepsi var en mycket lugn och mysig hund, hon älskade långa promenader i skogen där hon kunde springa och spåra. Pepsi älskade att lära sig trix och köra agillity, men gjorde det bara när hon själv ville för hon var mycket bestämd och envis. Något av det bästa hon viste var att bada, men inte duscha utan bada i havet eller i sjöar. Hon badade gärna länge och det var oftast svårt att få upp henne. Pepsi hatade raketer så på nyår fick vi göra en liten ljudissolerad "koja" till henne under mitt skrivbord. Jag personligen tror att Pepsi tyckte hon var en människa då hon gärna pratade med oss eller tittatade på tv. Vi fick tyvärr ta det svåra beslutet att avliva henne då hon blev akut sjuk. Hon är otroligt saknad, men jag tror och hoppas på att hon har det bra där hon befinner sig nu, uppe bland änglarna. 

 

Jag tog beslutet att kremera henne individuellt så nu står hennes aska på en hylla i mitt rum, jag ska även i framtiden tattuera i hennes tassavtryck någonstanns på min kropp. 

 

Må hon vila i frid <3

 

Hane 3 år

Födelsedag: 16 oktober 2013

Ras: Bondkatt (mormor norsk skogskatt)

Personlighet: Zimba är mitt egna lilla lejon, busig som bara den och ryta kan han eller nä snarare spinna. Han e den mest högjydda och knorrande katt jag träffat. Zimbas älsklingshobby är att leka kurragömma och älsklingsplatsen att gömma sig i är en kartong. Att vara ute i trädgården och jaga flugor tycker han också är otroligt spännande, men han tycker inte alltid om selen han måste ha på sig. Annars är Zimba en ganska normal katt som ibland kan få lite fnatt och förvandlas till en kanonkula. 

 

Valack 13 år

Födelsedag: 26 Juni 2004

Ras: Norsk Fjordhäst

Personlighet: Buz är som hans smeknamn antyder en liten busig krabat, han älskar att komma ut på upptäcksfärder och hans favorit hobby är att jäklas med mig. Han är en typisk fjording vilket gör att till 90% består hans tankar på mat de andra 10% har jag inte listat ut än men antagligen har det något med något hyss att göra. Buz älskar att hoppa och jag med flera tror att han är ett fullblod i en fjordingkropp då han hoppar med riktigt bra teknik. 

 

 

   

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5 6 7 8 9 10 11
12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< December 2011 >>>

  


Ovido - Quiz & Flashcards